Small Great Nation
Torsdag 8. jun 2017

Kraka og Deloitte går sammen om projektet "Small Great Nation"

Revisions- og konsulentkoncernen Deloitte med Anders Dons i fronten, investerer millioner i dette spændende projekt, hvis formål er, at få danskerne samlet i diskussionen om mulighederne og udfordringerne for det danske samfund fremadrettet.

Danmark er et godt land. Det er udgangspunktet. Måske glemmer vi tit i den almindelige dag til dag dialog at mange uden for Danmark ser vores land som et utroligt attraktivt sted. Vi kan meget og vi vil meget og er afgørende at forsøger at kigge lidt længere frem end vi plejer for at sikre den bedste kurs for kongeriget.

 

Og det er afgørende at vi starter en diskussion om vejen frem imellem alle os danskere. En diskussion som handler om at inkludere alle, at tage hinandens bekymringer for teknologi, globalisering osv. alvorligt og få alle med ombord. At interessere os for sammenhængskraften på en forskningsmæssig vis, hvor fakta råder og ikke den enkeltes lidt løsere opfattelse af hvor vi er på vej hen.

 

Samarbejdet "Small Great Nation" har til formål at kigge langt ud i fremtiden, for at samle alle de data, der skal til for at belyse, hvad Danmarks styrkepositioner er, også set i forhold til andre lande, samt hvad der politisk skal til før det lykkes at få det bedste ud af vores fælles indsats fremover. Projektet strækker sig i første omgang over de næste to år.

 

Som første del af projektet, vil Kraka derfor bl.a. give vores bud på, hvor Danmark står stærkest. I de kommende rapporter vil vi dykke dybt i afgrænsede analyseområder – uddannelse, pension, arbejdsmarked, rammevilkår for erhvervslivet mv. – for at se hvordan fremtiden kan se ud og hvad vi kan foreslå for at få den gjort endnu bedre.

 

Small Great Nation er ikke kun et projekt for eliten. Direktør Peter Mogensen udtaler: "I en periode, hvor "fake news" er blevet et kendt begreb, vil vi gerne lave nogle klare analyser, som vi kan sende bredt ud, gennem sociale medier, og sammen med Deloitte arrangere konferencer og debatter i hele landet i forsamlingshuse, hos små virksomheder, store virksomheder, i lokale foreninger, så alle kan diskutere, hvad Danmark skal leve af i fremtiden - på den lange bane. Debatten skal ikke mindst ud til dem, der føler, de bliver påvirket direkte af globaliseringen og digitaliseringen"

Hermed er der lagt op til, at "Small Great Nation" ikke bare skal oplyse det danske samfund, men også få det ud i debat om, hvordan det står til i Danmark, samt hvad vi kan gøre bedre. 

Vi er Kraka rigtigt stolte over, at Deloitte har valgt at støtte vores analysearbejde, og give os muligheden for at gå dybt ind i projektet omkring Danmarks fremtid. Det er uden sammenligning det største og mest ambitiøse projekt Kraka har været involveret i gennem de snart seks år vi har eksisteret. Hvorfor vi glæder os til, at gå en travl og lærerig tid i møde. 

Projektets fremgang vil løbende kunne følges her på vores hjemmeside, og på de sociale medier. Vi håber, at så mange af jer som muligt, vil følge med.

 

Peter Mogensen, direktør

Kraka