Debatindlæg
Tirsdag 14. mar 2017

Løkke og tyrkerne

Det er tankevækkende hvordan jeg ind imellem får heftigt dejavu til tiden i Statsministeriet. Løkke og tyrkerne er et sådan tilfælde.

 

Hele verden tæsker rundt og vurderer hans beslutning om at udskyde tyrkens besøg. Er det fordi han er bange for det hollandske valg? Er han presset af Thulesen Dahl? Hvad sker der?

 

Men kernen er nok, at vi ikke har det samme overblik som Løkke og hans folk i Statsministeriet har. For umiddelbart ser det underligt ud, at han aflyser. Der var tale om et arbejdsmøde, og hvilket formål tjener en valgkamp i lille Danmark ift store Tyrkiet?

 

Sandheden er nok, at der er noget vi ikke ved. Måske endda meget vi ikke ved. Og det er statsministerens problem. Der er ingen klar forklaring, ingen klar linje - og omverdenen måber - og tolker selv.

 

Sådan er vilkårene regeringschefens kontorer - og jeghusker det kan være rasende frustrerende. Nævnte nogen Kinas raseri over Dalai Lamas hyppige besøg, hvor mellemløsninger som mødeafholdelse i lufthaven osv blev opfundet?

 

Den er gal i Holland, og tyrkerne har fat et vist sted pga flygtningesituationen, og hvis de højre radikale i Holland sejrer i morgen vil bølgen rulle videre og vi må forudse et højere konfliktniveau med tyrkerne - som IKKE ledes af nogen amatør på den internationale scene.

 

I morgen bliver en hollandsk gyser, som også vil have enorm betydning for Danmark - og Europa...nyd dagen Danmark PEM.